Warehouses De Pauw en Havenbedrijf Gent verwelkomen een tweede huurder op het multimodale havenproject WDPort of Ghent. Na Distrilog Group uit Willebroek, breidt nu ook logistiek dienstverlener Mainfreight zijn activiteiten uit aan het Kluizendok in de Gentse haven. “Deze uitbreiding benadrukt de sterke troeven van dit multimodale logistieke park in de haven van Gent”, zegt Joost Uwents, ceo van WDP.

De nieuwe verhuur beslaat 30.000 m² waarvan Mainfreight in een eerste fase een distributiecentrum van ongeveer 9.000 m² zal innemen. Daarmee breidt het zijn huidige opslagcapaciteit in België uit tot 105.000 m². Het nieuwbouwmagazijn wordt in de loop van het derde kwartaal van 2017 opgeleverd. Daan Schalck, ceo van Havenbedrijf Gent, is opgetogen dat bedrijven de unieke troeven van de Gentse haven als multimodale haven opmerken. “Die troeven zijn de directe nabijheid van het water richting zee en binnenwateren en de wegen E17 en E40 die samen met het spoor voor een efficiënte ontsluiting zorgen. Deze investering is opnieuw een versterking van de diversificatie van de Gentse haven.” Na oplevering van het nieuwe distributiemagazijn voor Mainfreight, biedt het WDPort of Ghent nog een grondpotentieel van ruim 130.000 m².

Het van oorsprong Nieuw-Zeelandse Mainfreight biedt diensten zoals wegtransport, logistiek en zee- en luchtvracht aan. Verspreid over negen landen, beschikt de Mainfreight Groep over 28 vestigingen binnen Europa. In België worden dat er nu vijf. Naast bestaande sites voor logistieke en distributieactiviteiten in Oostende en Genk, en kantoren voor lucht- en zeevrachtactiviteiten in Brussel en Antwerpen, zal Mainfreight in Gent logistieke, distributie- en toegevoegde waarde-activiteiten organiseren. Liane Philipsen, sales director van Mainfreight: “Dit project toont onze ambitie op de Belgische markt. We kunnen klanten nu meer opties bieden.” Daarnaast beschikt de logistiek dienstverlener over locaties in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en de Verenigde Staten van Amerika.