Webapplicatie in de rol van feilloze assistente voor therapeuten

10572d2Martial Van den Bossche (foto) uit Oostakker heeft reeds vele jaren ervaring in het omgaan met systemen, netwerken en programmeren van websites. Hij heeft als consultant onder andere gewerkt voor Cisco, Sitel en Intel.

Nu is hij zelfstandige bedrijfsleider en met http://www.ivab.be schreef hij recent een webapplicatie voor therapeuten. IVAB staat voor “Informatieverwerking van Acupunctuurbehandelingen” maar die naam is eigenlijk wat  beperkt. Therapeuten kunnen dankzij de applicatie, naar het zeggen van de ondernemer zeer voordelig, een patiëntenbestand bijhouden.

“De software fungeert als een onfeilbare en foutloze assistente die nooit ziek wordt of vakantie neemt”, zegt Martial Van den Bossche. “De software is 24 uur per dag en 7 dagen op 7 beschikbaar om afspraken in te boeken en patiëntendossiers op te zoeken.”

Naast het boekingssysteem, dat de patiënten de mogelijkheid biedt om zelf afspraken te maken, biedt IVAB onder meer ook een agenda, een patiëntenfiche, die alle informatie van  patiënten , zoals personalia, medisch verleden en vroegere consultaties, bewaart.

Er is ook een overzicht van de vroegere consultaties met daarbij ook een vermelding van de de medicijnen of kruiden die de therapeut voorschreef voor deze patiënt en zelfs een module voor Chinese kruiden, die de kans biedt om zelf formules te maken of al bestaande formules en aparte kruiden op te zoeken en voor te schrijven aan de patiënten.

“De patiëntenfiches worden gratis op maat van de therapeut aangepast”, zegt Martial Van den Bossche nog. “Wat ook nog belangrijk is, is dat patiënten zelf afspraken kunnen maken en dat therapeuten rechtstreeks vanuit de patiëntenfiche bestellingen kunnen doen bij verschillende leveranciers.”