Wereldprimeur voor Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

dscn1755_Om hun verpleegkundigen volledig mobiel te laten werken, koos Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen voor Zetes’ fully managed mobility oplossing. De oplossing stelt de verpleegkundigen in staat om verschillende informatie over hun patiënten en hun werkplanning in real-time op een tablet te raadplegen.

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen uit Gent is de grootste aanbieder van thuisverpleging in de provincie. Met bijna 1.700 medewerkers doet de organisatie jaarlijks 4,5 miljoen thuisbezoeken en verzorgt ze elke maand meer dan 17.000 patiënten. Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen wil de referentie zijn in thuisverpleging binnen maatschappelijk verantwoorde totaalzorg. Sinds oktober 2016 werkt de organisatie in Oost-Vlaanderen  met kleine zelfsturende teams, waarbij de dialoog met de patiënt centraal staat en in nauwe samenwerking met diens huisarts, mantelzorgers en andere partners. Deze forse innovatie in de organisatie is ondertussen een inspirerend voorbeeld voor tal van andere organisaties.

“We hebben voor de tablets van Zetes gekozen”, zegt Bob Engels, Directeur ICT bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, “omwille van de technologische knowhow, de projectmatige aanpak en het feit dat ze in de vorm van een breed gamma aan ondersteuning en managementdiensten een totaaloplossing kunnen bieden. Zo kunnen al onze verpleegkundigen volledig mobiel werken. Naast het digitaal en in real-time raadplegen van het verpleegkundige dossier van een patiënt kunnen ze op de tablets ook hun dagplanning terugvinden en allerlei andere informatie, zoals bijvoorbeeld de contactgegevens van de patiënt en diens huisarts. Dankzij de robuuste maar lichte tablets met ingebouwde eID-lezer verloopt de patiëntidentificatie bovendien vlotter en wordt fraude tegengegaan. Dankzij een geolocalisatiefunctie kunnen de tablets eveneens opgespoord worden bij diefstal of verlies. We zijn als Wit-Gele Kruis de eerste organisatie wereldwijd die live gaat met deze tablets.”

Zetes staat in voor de volledige terugname van de oude toestellen en de configuratie op maat, fysieke uitreiking en ingebruikname van de tablets door de 1.450 verpleegkundigen. “De verdeling moest echt snel gebeuren. Deze startte op 10 oktober en moest voltooid zijn in 3 weken tijd”, vult Bob Engels aan. “Daar biedt Zetes een absolute meerwaarde: het bedrijf kon deze complexe uitrol op een recordtijd tot een goed einde brengen en geeft bovendien opleidingssessies aan onze verpleegkundigen om hen wegwijs te maken in hun nieuwe tablets en aan onze IT helpdesk.”