In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 september wordt het brugdek van één van de Parkbosbruggen over de E40 geplaatst. De snelweg zal dan tussen Sint-Denijs-Westrem en het knooppunt met de E17 in beide richtingen worden afgesloten van 22 uur ’s avonds tot 6 uur ’s ochtends.

Het brugdek van 160 ton, opgebouwd uit een staalstructuur met betonelementen, zal vervoerd worden vanaf het montageterrein aan de oude op- en afrit van de N60 tot aan de definitieve locatie. Daar zal het met twee kranen op de juiste plaats gezet worden. Bij te veel wind of onverwachte werfomstandigheden kunnen de werken uitgesteld worden naar de nacht van 2 op 3 september.

Verder maakt het Agentschap Wegen en Verkeer van het afsluiten van de E40 gebruik om twee seinbruggen langs de E40 in Zwijnaarde te verwijderen en te vervangen door een bord langs de weg. Het gaat over een seinbrug over de E40 richting kust en één boven de E40 richting Brussel.

Omleidingen

Verkeer vanuit Brussel (E40) richting kust rijdt om via de R4 in Merelbeke. Voertuigen die vanuit Kortrijk (E17) of Antwerpen (E17) naar de kust rijden, nemen de R4 in Destelbergen als omleiding. Richting Brussel kan het verkeer vanuit Oostende (E40) omrijden via de B402 (Flanders Expo) en daar de R4 richting Brussel volgen. Het verkeer vanop de N60 naar de E40 rijdt om via de R4.

De Parkbosbruggen zijn twee fiets- en wandelbruggen in het zuidoosten van Gent die voor een vlotte verbinding tussen Gent en het Parkbos moeten zorgen. De bruggen maken een langeafstandsverbinding tussen Gent, Deinze en Oudenaarde mogelijk. De werken voor de bouw en de omgevingsaanleg rond de toegangshellingen van de bruggen en de aanleg van een fietspad op de Oude Spoorweg tussen de E40 en de Rijvisschestraat zijn op maandag 5 december 2016 gestart. De werken zouden anderhalf jaar duren en zitten nog steeds op schema.