Wiedauwkaai: nieuw bedrijventerrein van 14,5 hectaren in Gent

aaabedrijventerreinDe Stad Gent, stadsontwikkelingsbedrijf sogent en de NMBS gaan de komende jaren bedrijventerrein Wiedauwkaai ontwikkelen. Een gebied van 14.5ha wordt ingericht als een kwalitatief en duurzaam bedrijventerrein voor KMO’s. De kavels zullen een oppervlakte hebben van 1.000 tot 5000 vierkante meter en worden aangeboden tegen een vaste prijs van 129 euro per vierkante meter. Indien voldaan wordt aan welbepaalde criteria, kan er via een waarborgregeling wel 3 euro per vierkante meter worden teruggekregen.

Naast het nieuwe bedrijventerrein wordt ruimte gecreëerd voor een groene fiets- en wandelas van 4,5hectaren langs de Lieve. Daardoor zullen de bedrijven die zich hier zullen vestigen hun medewerkers in een aangename en groene omgeving kunnen laten werken en hen ook de kans kunnen bieden om met de fiets naar het werk te komen.

De beschikbare bedrijfsgronden worden in verschillende fasen op de markt gebracht. In november 2014 start de eerste fase van de uitgifte, goed voor 5 hectaren. De ontwikkelaars willen dit bedrijventerrein duurzaam ontwikkelen voor KMO’s, bij voorkeur maakbedrijven, die voor een hoge tewerkstelling kunnen zorgen. Dat heeft ook voor de bedrijven die zich op het nieuwe bedrijventerrein zullen vestigen heel wat voordelen, met onder meer een individueel begeleidingstraject bij de opmaak van de bouwplannen en een CO2-neutraal elektriciteitsverbruik.

Bedrijven met interesse kunnen zich aanmelden tussen 3 november 2014 en 30 januari 2015. Daarna volgt een screeningsprocedure om na te gaan of kandidaten geschikt zijn voor vestiging op het bedrijventerrein. In het voorjaar van 2015 kunnen geselecteerde kandidaat-bedrijven de koopovereenkomst ondertekenen waarna een begeleidingstraject opgestart wordt. Op 20 november vindt om 19 uur een infosessie plaats in het Gentse stadhuis.