Preflexibel, dat zich toelegt op de productie van flexibele buizen voor de bouw en andere bekabeling, wordt overgenomen door Wienerberger. De Oostenrijkse bouwmaterialengroep ziet de overname als een opportuniteit om zich in het snelgroeiende segment van voorbedrade, flexibele buizen te versterken.

Op de productiesites in Ninove en het Franse Ledignan produceert Preflexibel de voorbedrade buizen. Die bevatten elektrische kabels, datakabels, brandalarmkabels, en dergelijke. In België is het bedrijf marktleider en in Europa behoort het tot één van de grootste fabrikanten in de nichesector. Preflexibel behaalt een productiecapaciteit van 100.000 kilometer per jaar en exporteert haar producten naar meer dan tien Europese landen.

Aantrekkelijk

Preflexibel telt een 50-tal werknemers. Het bedrijf draait een omzet van 33 miljoen euro en een bedrijfswinst van ongeveer 2,5 miljoen euro. Genoeg om ook bij de Oostenrijkse bouwmaterialenreus indruk te maken. Welk bedrag Wienerberger voor de overname op tafel legt, is niet bekend.

Preflexibel ruilt nu een financiële voor een industriële eigenaar. De voorbije twaalf jaar was het bedrijf in handen van de investeringsmaatschappij Indufin. Die had meer dan 90 procent van de aandelen verworven, maar kon het aanbod van Wienerberger niet afslaan.