Wijnoogst in Sleidinge nog altijd op schema

wijngaardlaaglandDe 53-jarige naar Sleidinge uitgeweken Eeklonaar Hans Bert zit als verkoper dertig jaar in de wijnbranche, en ging afgelopen lente samen met een aantal  wijnenthousiastelingen van start met het ambitieuze project om zelf wijn te verbouwen in Oost-Vlaanderen, meer bepaald in domein Laagland in Sleidinge.

Stijn Mestdagh, secretaris van de vzw Domein Laagland, geeft aan dat de vzw zich laat zich bijstaan door verschillende mensen die al jaren ervaring hebben met wijnbouw in België en in het buitenland.

“In de lente zijn  1.500 wijnstokken Monarch, Cabernet Cortis & Johanniter aangeplant”, legt hij nog uit. “Wij rekenen erop dat elke wijnrank uiteindelijk tussen de 500 en de 750 milliliter wijn kan opleveren. Dat is minder dan de 1.000 milliliter die de wijnranken kunnen opleveren in een zonniger klimaat, maar toch vrij behoorlijk. Tot nu toe verloopt alles alleszins naar wens. ”

In afwachting van het wijnfeest dat op 18 oktober zal worden georganiseerd om de eerste oogst van zowat 1.000 liter wijn uit Sleidinge te vieren, houdt de vzw regelmatig “open deur”.

Dat is ook weer het geval op 27 juli 2015. “Dan is de wijngaard vanaf 19 uur open voor alle belangstellenden, kunnen mensen die graag meewerken, helpen met het opbinden van de ranken en zal er uitleg worden gegeven bij de stand van zaken”, besluit Stijn Mestdagh.