Wijnverdeler en restaurant uit Aalter hebben unieke Portugese wijn

___mbDe Aalterse wijnverdeler Quinta das Vinhas van Marnix Buysse en het Aalterse restaurant Bacchus van Hans Willaert gaan sinds vorige week prat op hun eigen unieke Portugese wijn.

“Op het landgoed Herdade dos Grous in Portugal werden in in 2000 73 hectaren wijnranken geplant”, legt Marnix Buysse uit. “Binnen de vijf jaar begon het landgoed goede kwaliteitsswijn te produceren. In die mate zelfs dat de familie Pohl, die eigenaar is van het landgoed, de agelopen vijftien jaar verschillende prestigieuze internationale wijnawards in ontvangst mocht nemen.”

De beste wijnen rijpen in de kelders van het landgoed in eiken vaten. Sommige vaten zijn al besproken door toprestaurants en wijnkenners, wat trouwens te zien is aan de handtekeningen op de vaten.  De wijn, die geproduceerd is met een mix van de oogst van Alentejo-druiven, rijpt normaal 9 maanden in Franse eiken vaten.

Quinta das Vinhas en Bacchus hebben samen een vat gekocht en beschikken op die manier over een beperkt aantal flessen exclusieve wijn die uniek is in de wereld. De flessen hebben een eigen label gekregen en zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Quinta das Vinhas en te drinken bij restaurant Bacchus. Het Franse eiken vat waarin de wijn gerijpt is, is eveneens te zien in Aalter.