GENT – Het digitale communicatiebureau Wijs gaat een nieuwe technologie aanbieden. Het gaat om Drupal, een open source content management platform. Drupal wordt zo de derde technologie, naast Sitecore en Symfony, waar Wijs het eigen e-commerceplatform Harmony op ontwikkelt.

“Bij Wijs zijn we zeer overtuigd van een multitech-filosofie. Wat heeft jouw organisatie nodig en welke technologie past daarbij? Die vragen bepalen uiteindelijk de technologiekeuze”, legt Peter Grypdonck, cto bij Wijs, uit. “We bestuderen voortdurend het speelveld en kiezen daaruit de sterkste spelers, om die zelf aan te bieden aan haar klanten. Strategie en analyse primeren dus bij ons. We willen bovenal een gefundeerd technologisch advies geven aan onze klanten, en zoveel mogelijk de markt coveren met hetgeen we aanbieden.” Om in te spelen op het constant evoluerende CMS-landschap, kiest Wijs er nu ook voor om Drupal in het aanbod op te nemen.

De technologie

Drupal stelt gebruikers in staat zich te registreren, in te loggen, uit te loggen en gebruikersprofielen te onderhouden. Gebruikers van de site mogen daarbij hun eigen namen niet gebruiken om inhoud te plaatsen totdat ze zich hebben aangemeld voor een gebruikersaccount. “Concreet wil dat zeggen dat Drupal specifiek interessant is voor klanten met een stevige contentsite, waarbij een marketeer of webmaster alle content controleert en beheert. Daarnaast is het ook een prima oplossing voor klanten of projecten die een snelle toegang tot de markt beogen”, Peter Grypdonck, cto bij Wijs.

Om meteen snelheid te maken en het Drupal-departement voluit uit te bouwen, is Wijs nog op zoek naar ontwikkelaars die helemaal mee zijn met de technologie.