Wijs werft Peter Grypdonck aan als CTO

persbericht-wijs-versterkt-management-team-met-ctoOm vlotter in te spelen op het snel veranderende technologische landschap, werft het Gentse digital agency Wijs een Chief Technology Officer aan. De kersverse CTO is Peter Grypdonck, voorheen actief in de uitbouw van onder meer Hostbasket en Q-layer.

Peter Grypdonck, wiens roots in software development liggen,  werkt vanuit de filosofie om individuele kwaliteiten aan efficiënte tools en processen te koppelen. Op die manier wil hij kwaliteit en algemeen rendement verder optimaliseren. “Om beter het hoofd te bieden aan die snel evoluerende markt, wil ik bepaalde dynamische methodes introduceren en versterken bij Wijs”, verklaart hij.

Wijs heeft na tien jaar zo’n 60 medewerkers maar wil blijven bijleren van moderne, flexibele technieken zoals onder meer ook start-ups gebruiken. “Dat wil ook zeggen dat de technologische tools en processen mee moeten evolueren”, geeft CEO Bart De Waele aan. “Peter zal in eerste instantie focussen op de uitbouw van een multi-technologie aanpak, die ons in staat stelt om een technologie te gebruiken die naadloos aansluit op de specifieke noden van de klanten. Nu eens kan dat bijvoorbeeld Sitecore zijn, een andere keer Symfony.”

Met de komst van een CTO zet Wijs in ieder geval opnieuw een stap vooruit om een leidende speler te blijven.