ZWIJNAARDE/AALST – Het Oost-Vlaamse Wilink werkt voortaan samen met Century 21 Benelux en dat is in de immosector op z’n minst uitzonderlijk te noemen. Wie straks zijn huis bij Century 21 koopt of verkoopt, krijgt meteen ook de mogelijkheid om bij Wilink een hypothecair krediet af te sluiten of een verzekering aan te gaan.

In de praktijk wordt het hele vastgoedluik van Wilink, met hoofdkantoor in Zwijnaarde en een filiaal in Aalst, naar Century 21 Benelux overgeheveld, wat inhoudt dat de groep er meteen negen kantoren bij krijgt. Daarnaast wordt het aanbod nieuwbouwpanden verder uitgebreid, en zal de verhuurdienst en alles wat te maken heeft met buitenlands vastgoed onder leiding van Century 21 komen. Wilink zelf zal een stuk meer commerciële slagkracht krijgen.

“Wilink was op een scharniermoment gekomen. We waren al langer op zoek naar de beste manier om de groei te verzekeren en tegelijk de best mogelijke dienstverlening te blijven aanbieden”, legt Dominique Dejean, ceo van Wilink uit. “Al snel bleken onze ambities en die van Century 21 op heel wat vlakken gelijk te lopen, wat een samenwerking in feite alleen maar logisch maakte. Door dit partnership kunnen we onze marktpositie fors versterken.”

Wilink nam een minderheidsparticipatie van 35 procent in het kapitaal van Century 21 Benelux.

Nieuwe trend

In België verwacht Century 21 dat alleen al het dienstenaanbod binnen enkele jaren goed zal zijn voor de helft van de inkomsten van de groep. “De voorbije jaren waren we al langer aan het kijken hoe we ons dienstenaanbod konden uitbreiden, want daar ligt nu eenmaal de toekomst van de makelaar anno 2017. Onze groep in China haalt vandaag zo’n 20 procent van de inkomsten uit de klassieke verkoop, terwijl 80 procent draait om diensten zoals kredietverstrekkingen. Als je dat ziet, weet je dat het partnership met Wilink een belangrijke stap is voor de toekomst van onze groep en zelfs voor de hele sector”, zegt Isabelle Vermeir, ceo van Century 21 Benelux.

Wilink werd twee jaar geleden opgericht en is intussen één van de grote spelers die actief is in de financiële dienstensector. Het bedrijf is gespecialiseerd in verzekeringsmakelaardij, hypothecaire kredieten en vermogensbeheer. Van de in totaal 19 vestigingen, heeft Wilink er twee in Oost-Vlaanderen, met name het hoofdkantoor in Zwijnaarde en een vestiging in Aalst. In Wallonië heeft Wilink nog een hoofdzetel in Louvain-la-Neuve.