Willy Naesens Group investeert 21 miljoen euro in betonfabriek in Bornem

000000000000000000000000000willyWilly Naessens Group, de specialist in industriële en agrarische gebouwen en zwembaden uit Wortegem-Petegem, die sinds het programma The Sky is The Limit en de deelname daaraan van gelijknamige sterke man Willy Naessens, in heel het land bekendheid  geniet, start binnenkort met de bouw van haar tiende betonfabriek, meer bepaald in Bornem.  De groep beschikt al over verschillende eigen productiebedrijven waaronder Concreton in Geraardsbergen, Megaton in Ninove en Seveton in Oudenaarde. De nieuwe fabriek zal de naam Interton dragen. Interton zal enerzijds voorgespannen betonnen liggers en anderzijds zware gewapende betonconstructies produceren.

“Dit gaat om een investering van 21 miljoen euro. Door deze nieuwe fabriek zullen wij 45 extra mensen een job kunnen aanbieden in die regio. De tekorten in capaciteit die we de afgelopen jaren ondervinden, hebben bij ons de doorslag gegeven deze nieuwe investering te doen.”, zegt CEO Dirk Deroose.

De nieuwe fabriek is ideaal gelegen op de terreinen van Het Zuidelijk Eiland te Bornem dat uitgerust is met een laad-en loskade voor zeeschepen tot 10.000 ton.

De productiehal zelf heeft een breedte van 50 m en een lengte van 350 m op een totaal terrein van 11ha.De voorspaninstallaties maken het mogelijk een voorspankracht van 1.250 ton te ontwikkelen en de hefbruggen hebben een totale capaciteit van 128 ton. Dat betekent dat alle mogelijke elementen in prefabbeton er kunnen geproduceerd en verhandeld worden.

Met deze nieuwe investering bevestigt de Willy Naessens Group zijn vooruitstrevende rol op de Belgische markt wat betreft de productie van betonnen prefabconstructies, passend in de totale verticale integratie-strategie die de groep hanteert.