Willy Naessens Group, de specialist in industriële en agrarische gebouwen en zwembaden uit Wortegem-Petegem, neemt de Brugse betonfabriek Structo+ over. Dat maakte het bedrijf bekend na de goedkeuring door de Rechtbank van Koophandel van Brugge. De Willy Naessens Group was al eigenaar van de gronden en het fabrieksgebouw en wil Structo nu een nieuwe start geven. Met de ploeg medewerkers die wordt overgenomen zullen er verder voorgespannen balken en welfsels geproduceerd worden voor industrie- en wegenbouw (bruggenbouw).

Er werd geopteerd om in een kleiner opstartscenario terug te starten zodat er voldoende focus kan gelegd worden op de broodnodige investeringen om deze fabriek terug up-to-date te krijgen. “Wij waren de enige kandidaat om Structo+ over te nemen en konden met alle betrokken partijen, vakbondsafgevaardigden inbegrepen, een akkoord sluiten over ons overnamevoorstel. We redden ook 44 jobs. 13 bedienden en 31 arbeiders worden meegenomen in het nieuwe verhaal. We willen een nieuwe start nemen en opnieuw investeren in Structo”, zegt Dirk Deroose, CEO Willy Naessens Group. Voor de komende drie jaar is er een investeringsprogramma uitgetrokken van 7 miljoen euro.

Met de klanten die nog lopende bestellingen hadden bij Structo+ zijn onderhandelingen opgestart. Eenvoudig zijn deze gesprekken niet gezien Structo+ de laatste maanden onder marktprijs had verkocht met de bedoeling om hun orderboek gevuld te houden. “Toch willen wij die gesprekken aangaan om te zien of we de bestaande klanten zoveel mogelijk kunnen helpen. In een afgeslankt scenario is dit natuurlijk een ware evenwichtsoefening”, zegt CEO Dirk Deroose. “Als Willy Naessens Group zijn wij er van overtuigd dat dit een goed verhaal gaat worden. De laatste maand waren er intense gesprekken met alle personeelsleden en hebben we een enthousiaste groep ontdekt die klaar zit om, mits de nodige investeringen, Structo weer op de kaart te zetten.”