WORTEGEM-PETEGEM – Stilstaan is achteruitgaan en investeren is vooruitgaan. Onder dat motto kondigt de Willy Naessens Group grote investeringen aan. Het gaat om zo’n 60 miljoen euro tot 2020. Ook het sponsorcontract met Australisch topmenner Boyd Exell wordt voor twee jaar verlengd.

Willy Naessens Group plant voor 60 miljoen euro aan investeringen in de komende twee jaar. Daarmee moeten onder andere 5 nieuwe montagekranen en 3 graafkranen worden aangekocht, net als 24 nieuwe vrachtwagens en 30 platte aanhangwagens voor uitzonderlijk vervoer. Ook de uitbreiding van 15.000 vierkante meter stockageruimte bij Concreton en 3.000 vierkante meter bij Willy Naessens Alu moet met dat bedrag bekostigd worden.

“Investeren is een noodzaak om te blijven groeien”, aldus Willy Naessens. “We zijn vandaag actief met 1.300 medewerkers maar zijn ook op zoek naar extra werkkrachten.”

Passie voor paardensport

Ook in het mennen blijft Willy Naessens Groep geld pompen. Begin 2015 startte de ondernemer en paardenliefhebber met het sponsoren van Boyd Exell. Deze topmenner heeft Australische roots, maar woont al jaren in Europa. Hij werd reeds vier keer wereldkampioen in het vierspan mennen en blijft op 46-jarige leeftijd de overwinningen aan elkaar rijgen. Zo won Boyd Exell onlangs nog voor de achtste keer de prestigieuze FEI World Cup in Bordeaux.

“Boyd Exell werd voor de vierde opeenvolgende keer wereldkampioen tijdens het eerste jaar dat we sponsor waren. Wat kan ik zeggen? Winnaars zoeken winnaars zeker?”, lacht Willy Naessens. “Ik ben apetrots. Boyd is echt het hoogste topniveau ooit gezien. Ik ben de voorbije 3 jaar een absoluut trotse partner geweest en ben verheugd dat dit de komende jaren op hetzelfde elan wordt verder gezet.”