GENT/MARIAKERKE – De collectieve gezondheidspraktijk ODE opent deze week de deuren in Mariakerke nabij Gent. De rustgevende nieuwbouw herbergt complementaire medische functies, wat een meerwaarde moet betekenen voor de zorgsector in het algemeen en voor de patiënt in het bijzonder. Gentenaar Wilson De Pril, ex-topman van Agoria, is één van de drijvende krachten achter het project, dat op het terrein gedragen wordt door zijn partner.

Een hele loopbaan lang is Wilson De Pril bezig geweest met de thematiek ondernemen. Eerst bij Fabrimetal en later bij de beroepsfederatie Agoria, waar hij opklom tot de hoogste functie in de rij. Inmiddels ruim een jaar geleden trad hij terug, maar stil zitten stond niet in zijn agendaboekje. Bij zijn afscheidsinterview kondigde hij aan dat hij in de private sfeer wat initiatieven zou nemen. Het eerste resultaat wordt deze week zichtbaar met de opening van ODE, een nieuwbouw waarin een interdisciplinaire gezondheidspraktijk wordt ondergebracht. De Pril manifesteert zich als co-investeerder en neemt naar eigen zeggen de zakelijke kant ook voor zijn rekening.

Rust en ruimte in een groene omgeving

Het concept is eenvoudig en oerdegelijk. ODE wil begeleiden we naar een optimaal fysisch en mentaal evenwicht. Dat gebeurt door verschillende therapieën te integreren. Hierbij wordt rekening gehouden met het dagelijks bewegingspatroon en het functioneren van het menselijk lichaam. Niet alleen genezen maar ook preventie zijn kernwaarden voor ons. ODE, dat bestaat uit een groep van specialisten met hoog aangeschreven competenties, werkt samen met geneesheren, de universitaire wereld en met de lokale ziekenhuizen.

ODE wordt uitgebaat door leading lady Kathleen Vanden Borre (de vaste partner van Wilson De Pril) die een team van therapeuten heeft verzameld in een gloednieuwe praktijk. Zij was reeds 25 jaar als zelfstandige actief in dit vak en geniet een uitstekende reputatie. Zij heeft de laatste jaren haar praktijk meer en meer inhoud gegeven en uitgebreid zodat een nieuw onderkomen met alle passende faciliteiten nodig was. Het nieuwe gebouw biedt rust en ruimte in een groene omgeving ten dienste van de patiënten.