Wim De Veirman en Jan Helskens, stichters-oprichters en nog altijd meerderheidsaandeelhouders van The Cookware Company, gaan op zoek naar een financiële partner voor hun firma. Bedoeling is om de groei te bestendigen en de enorme exportmogelijkheden in de markt te verzilveren. The Cookware Company heeft zijn thuisbasis in Drongen, maar laat zijn klassevol keukengerei (keramische kookpotten en -pannen) aanmaken in zijn fabriek in China, waar bijna 2.000 mensen werken.

Het Oost-Vlaamse aanbod is al jarenlang een kassucces, zowel in eigen land (Makro, Carrefour, Inno) als op tientallen exportmarkten. Vooral in de VS zijn de potten pannen een hit. The Cook Company gebruikte daarvoor reclame op tv.

Toch zijn er nog veel onbenutte mogelijkheden, aldus het duo De Veirman-Helskens in een gesprek met De Tijd. Tegen 2019, pakweg over twee jaar, moet een omzet van 400 miljoen euro mogelijk zijn. The Cook Company groeit jaar na jaar met double digits. In deze fase kreeg Degroot Petercam de opdracht om het groeiscenario verder te bestuderen en een gepaste partner te vinden die de gedroomde kwantumsprong kan helpen waarmaken. Naar verwachting moet er tegen begin volgend jaar nieuws uit de bus komen.

The Cookware Company is nog een vrij jong bedrijf, dat pas in 2005 het levenslicht zag. De producten worden in de markt gezet onder de merkbanner Greenpan.