Winkeliers Waasland Shopping Center zien soldenverkoop dalen

infra_ng_waaslandDe zelfstandigenorganisaties hebben het de jongste dagen al laten horen: de soldenverkoop valt voor de meeste retailers wat tegen. Ook in het Waasland Shopping Center, één van de belangrijkste retailknooppunten van de provincie, hopen de handelaars dat de laatste dagen van juli de omzet nog een duwtje in de rug zullen kunnen geven.

Minder dan een half miljoen bezoekers

Met nog enkele dagen voor de boeg hebben de solden nog niet gebracht wat ervan verwacht werd. Zo is in het Waasland Shopping Center zowel de omzet als het aantal bezoekers gedaald met ongeveer 1,5% ten opzichte van vorig jaar. Met tot nu toe ongeveer 440.000 bezoekers hoeft het Waasland Shopping Center zeker niet te klagen. Toch ligt dat aantal lager dan verwacht. De solden kwamen maar traag op gang. Van 5 tot 12 juli ging het door het mindere weer dan weer plots een pak beter. Er resten nu nog zes dagen om de lichte daling van zowel omzet als bezoekers goed te maken.

Drie redenen voor tegenvallende cijfers

Toon De Meester van het Waasland shopping center gaf in een interview op TV-Oost drie redenen aan voor de mindere verkoop. Het feit dat het tegenwoordig al bij veel retailers een ingeburgerde gewoonte is om al voor de solden een koppelverkoop te organiseren  om de mensen zo vroeg mogelijk naar de winkels te lokken, het WK voetbal dat ervoor zorgde dat mensen nogal wat centen buitenshuis hebben gespendeerd aangezien ze veel gadgets kochten en met vrienden massaal naar de grote pleinen trokken,   en de enorme hagelbuien, die een aantal mensen ook letterlijk met een financiële kater hebben doen ontwaken.