Eens te meer blijkt WinWinner, het Gentse online platform voor financiering, een schot in de roos. Dit maal hielp het de financieringsbehoefte invullen van voedingsbedrijf Balls & Glory, dat met de Vlaamse gehaktbal naam wil maken in eigen land en in in het buitenland. Om die ambitie waar te maken was het op zoek naar een enveloppe van een kleine 100.000 euro. WinWinner zorgde voor de invulling.

Ambitieuze startende ondernemers zoeken vaak naar financiële opportuniteiten die niet altijd voor het rapen liggen. Fools, friends en family zijn één optie, maar dan stokt het vaak. WinWinner probeert de kloof te dichten tussen behoefte aan geld en de invulling van die behoefte. WinWinner zorgt voor de oplossing door vraag en aanbod samen te brengen, maar denkt ook verder dan alleen maar het invullen van het financiële plaatje. Er is ook begeleiding om klaar te zien in de administratieve rompslomp of in de belastingwetgeving.

Zoals de naam van de organisatie laat vermoeden, is het dus de bedoeling een heuse win-win te creëren. Startende ondernemingen kunnen via het platform hun concept en financieringsnood kenbaar maken aan potentiële investeerders. Particuliere investeerders die een onderneming financieel willen ondersteunen op een fiscaal vriendelijke manier kunnen op de website op zoek gaan naar hun ideale kandidaat. Bij een succesvolle match kunnen de ondernemer en de investeerder beroep doen op WinWinner om hen bij het hele proces te begeleiden.

WinWinner werd in Gent opgericht door Matthias Browaeys die er later met Aelbrecht Van Damme een medevennoot bij kreeg.