Wittenstein wint Hermes Award

0000000000000000wankaWittenstein, een belangrijke Duitse speler in het domein van vernieuwende en uiterst precieze elektromechanische aandrijfsystemen, die in België een vestiging heeft in Kalken heeft tijdens de openingsceremonie van de Hannover Messe de Hermes Award ontvangen.

“De Hermes Award is een van de belangrijkste innovatieprijzen voor industriële ondernemingen in Duitsland”, verduidelijkt Nancy Van De Walle, marketing manager Benelux. “De Award staat voor technologische competentie en innovatie. Wittenstein kreeg de onderscheiding met name voor de Galaxy, een mechanische overbrenging met Industrie 4.0 connectiviteit. Het spreekt voor zich dat wij ook in de Belgische vestiging bijzonder fier zijn op deze erkenning.”

Johanna Wanka, de duister minister voor onderwijs en onderzoek, omschreef de Galaxy als een goed voorbeeld van de innovatiekracht in Duitsland.  De Galaxy is een krachtige tandwieloverbrenging met dynamische individuele tanden en een hydrodynamische tandingrijping op het volledige oppervlak. Dit leidt tot een meer dan zes keer groter intern krachtoverbrengingsoppervlak dan bij conventionele overbrengingen