Wittenstein, de internationale specialist in precisie-aandrijvingen, heeft met Inira een nieuwe manier ontwikkeld om tandlatten sneller en correcter te installeren. Het bedrijf, met vestiging in het Oost-Vlaamse Kalken, brengt met Inira een product op de markt waarmee tandlatten tot 50 procent sneller worden vastgeklemd en tot 97 procent sneller worden vastgepind. Dat gebeurt bovendien zonder te boren, waardoor er geen hinderlijke metaalschilfers aan te pas komen.

Bij de installatie van tandlatten vormen het vastklemmen, het afstellen en het fixeren drie belangrijke stappen. Inira vereenvoudigt het proces aanzienlijk. Het zorgt ervoor dat grote lijmknechten tijdens het klemmen overbodig zijn. Op die manier worden stressletsels bij installateurs vermeden en kunnen machines compacter ontworpen worden. Dankzij de plaatsingsmeter die tot op de micrometer precies is, gebeurt het op elkaar uitlijnen van de tandlatten bovendien sneller en correcter. Ook het fixeren wordt een eenvoudige handeling. Daar zorgt het systeem van vooraf geboorde gaten voor. Pins kunnen er met behulp van een huls en een rubberen hamer vlot worden ingedreven.

Wittenstein, voorheen alpha Benelux, is onderdeel van Wittenstein groep, een belangrijke Duitse speler in het domein van vernieuwende en uiterst precieze elektromechanische aandrijfsystemen. De Benelux-vestiging werd in 2003 in Kalken opgericht en is verantwoordelijk voor de verkoop-, technische en calculatieservice in de Benelux. De hoofdzetel van het bedrijf bevindt zich in Igersheim in de Duitse deelstaat Baden Württemberg. De groep beschikt over 8 Duitse en 60 internationale dochtermaatschappijen en officiële agentschappen. Wereldwijd stelt Wittenstein ongeveer 1.900 medewerkers tewerk.