DENDERMONDE/OUDENAARDE – De Rode Duivels zijn niet de enigen die vanaf volgende week op het WK Voetbal in Rusland de Belgische eer verdedigen. Ook elf Belgische bedrijven zijn voor het WK Voetbal geselecteerd, waaronder GrassMaster uit Dendermonde en Vergokan uit Oudenaarde.

Het elftal zorgt onder meer voor hybride speelvelden en witte sprays voor scheidsrechters. “Dit is een prachtige internationale vitrine voor onze bedrijven”, juicht Marc Lambotte, CEO van Agoria. De opdrachten voor de Belgische bedrijven zijn goed voor 15 tot 20 miljoen euro.

Meteen na de toekenning van het WK voetbal aan Rusland begon de Agoria Sports and Entertainment Technology Club met lobbywerk voor de Belgische ondernemingen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want onze bedrijven spelen in zowat elk WK-onderdeel een belangrijke rol.

Hybride velden en kabelgoten

De Oost-Vlaamse vertegenwoordiging komt uit Dendermonde en Oudenaarde. In totaal zullen 16 WK wedstrijden worden gespeeld op een GrassMaster grasmat uit Dendermonde. De stadia Volgograd Arena, Kazan Arena en Nizhny Novgorod Stadion hebben hiervoor elk speciaal een nieuw GrassMaster systeem geïnstalleerd. Dit hybride systeem bestaat uit een 100 procent natuurgrasveld, versterkt door 20 miljoen hoog performante kunstvezels.

GrassMaster legde reeds de velden van menig buitenlandse voetbalploeg aan. Zo staan onder andere Juventus, FC Barcelona, Manchester United én City, Liverpool, Chelsea en Paris Saint-Germain op hun palmares.

Daarnaast levert ook Vergokan uit het Oost-Vlaamse Oudenaarde verschillende kabeldraagsystemen en vloergootsystemen aan maar liefst acht WK-stadions.