NewYearMessage_U&I_2015U&I Learning, een bedrijf uit Wondelgem dat gespecialiseerd is in e-learning, pakt uit met een ludiek initiatief om de nieuwjaarsboodschappen die bedrijfsleiders aan hun medewerkers geven minder saai te maken en meer weerklank te doen vinden.

“In de meeste bedrijven is het een traditie om de CEO een kerstboodschap of nieuwjaarstoespraak te laten geven”, zegt sales en marketingmanager Cédric Herregodts. “Maar vaak is dat nogal een saaie bedoening met feiten en cijfers, gerealiseerde en te behalen doelstellingen. We moeten een kat een kat durven noemen en toegeven dat veel medewerkers bij die obligate toespraak vooral uitkijken naar de receptie achteraf.”

U&I Learning bedacht daarom een ludieke actie waarbij de boodschap van de CEO in een quiz verwerkt wordt. De medewerkers kunnen op die manier punten verzamelen om dan een sneeuwballengevecht te spelen. De spelers die de hoogste score halen, kunnen cadeaus winnen.

“Door het spel verschillende keren te spelen, leren de medewerkers de antwoorden op de vragen en blijft de boodschap van de CEO of HR managers veel beter hangen”, zegt Cédric Herregodts. “We zijn op het idee gekomen omdat we mensen op een ludieke manier willen laten kennismaken met onze vorm van leren en willen tonen dat e-learning echt interactief en leuk kan zijn.”