Wordt Gents bedrijf mobiliteitskampioen?

6991Twee ondernemingen uit Gent, Bubble Post en Solidariteit voor het gezin maken nog kans op de titel van Mobiliteitskampioen. Met die wedstrijd gaat het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ) op zoek naar de ondernemer die het meeste inspanningen levert op het vlak van duurzame mobiliteit. LVZ wil op die manier zelfstandigen en bedrijven belonen die een antwoord bieden op het mobiliteitsvraagstuk.

Thuiszorgdienst Solidariteit voor het Gezin schakelde over naar een elektrisch en hybride wagenpark. Op die manier wisten de organisatie de CO²-uitstoot drastisch te verlagen. Kim Van Asch, innovatiemanager: “Als welzijns- en gezondheidsbedrijf zien we het als onze plicht om in het ecologische verhaal te stappen.”

Van Gentse fietstaxi tot een innoverend en ecologisch transportbedrijf met internationale ambities: het gaat hard voor Bubble Post. Drie jaar geleden reden ze alleen nog rond in Gent. Volgend jaar zijn ze actief in 19 steden, waarvan 5 in Nederland. En dat met een totaal andere aanpak dan traditionele transportfirma’s. Yan Ketelers, communicatie- en marketingverantwoordelijke: “Wij geloven echt in een stad van de toekomst waar alles duurzaam of ecologisch is”.

Verder dingen Umicore Hoboken en Dumoulin Bricks uit Roeselare ook nog mee naar de titel van Mobiliteitskampioen. De winnaar wordt gekozen door een jury van experten. De bekendmaking volgt op donderdag 10 december tijdens het Gala van de Mobiliteitskampioen in Gent.

Bubble Post en Solidariteit voor het Gezin maken ook nog kans op de publieksprijs. Stemmen kan op  http://www.mobiliteitskampioen.be.