MELSELE – Geen WOMED Award voor een Oost-Vlaamse onderneemster dit jaar. In de categorie van beloftevolle onderneemsters dingt er wel een regiogenoot mee voor de titel. Gita Van den Boer, zaakvoerder van Chalo en partner bij Beanworks uit Melsele, verdedigt de Oost-Vlaamse eer.

Voor de 19de keer vindt de verkiezing van Vrouwelijke ondernemer van het jaar plaats, een initiatief van Unizo en Markant vzw om inspirerend vrouwelijk ondernemerschap in de kijker te zetten.

Naast de WOMED Award zijn er voor de titel Vrouwelijke belofte van het jaar genomineerden uit elke provincie. Daar neemt Gita Van den Boer het op tegen Lotte Martens uit Vlaams-Brabant, Esther Vandenbroeck uit Limburg, Delphine Hanssens uit West-Vlaanderen en Isabelle Storme uit Antwerpen.

Gita Van den Boer is een geboren onderneemster die haar schouders onder twee bedrijven uit Melsele zet. Met Chalo brengt ze Indische chai latte en Funky Feel Good Food-producten op de markt. Beanworks focust zich op het verhandelen van biologische peulvruchten, zaden en granen.

WOMED Award

De winnaar van een WOMED (Women in Enterprise and Development) award moet andere vrouwen aanzetten om de sprong naar een eigen zaak te wagen. Voor die titel strijden Marjola Maes van Degels Metal uit Ieper, Marina Doggen van Gutami Solar uit Beringen en Alexandra Limage van Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren.

De uiteindelijke winnaars van de Womed Award en de beloftevolle onderneemster worden bekendgemaakt op 7 maart. Nog tot 7 februari loopt er een publieksstemming. Steun Gite en breng je stem uit via deze website.