Hofke van Bazel van zaakvoerder Gina Miurin heeft een nominatie voor beste groenterestaurant van de Benelux 2017 in de wacht gesleept. Vier restaurants uit Vlaanderen, vier uit Wallonië en vier uit Nederland dingen mee naar die titel. De selectie is gemaakt door een professionele jury onder leiding van groentekok Frank Fol met medewerking van Gault&Millau.

De nominaties werden gekozen op basis van de filosofie Denk groenten! Denk fruit! “Enerzijds denk ik dat we deze nominatie te danken hebben aan onze grote moestuin”, zegt souschef Sylvester Schatteman. “Wij kweken een groot deel van onze groenten, fruit en kruiden allemaal zelf. Die belanden dan vers op het bord.” Anderzijds beschikt het restaurant over een uitgebreid aanbod aan vegetarische gerechten. “Niet alleen vlees of vis verdienen aandacht te krijgen bij een bereiding. Ook op onze groenten leggen we nadruk door steeds met verrassende creaties te komen.”

De jury bezoekt de komende weken de genomineerde restaurants en zal per regio één winnaar selecteren. Ook het publiek heeft voor 25 procent zijn zegje in de finale beslissing. “We zijn nu volop een promoteam aan het leiden. We hebben al gratis soep uitgedeeld, en rijden ook rond met een elektrische groentewagen. Daarmee delen we gratis groenten uit”, vertelt Schatteman. Naast Hofke van Bazel uit de Kruibeekse deelgemeente Bazel, zijn ook Fleur de Sel uit Kasterlee, Condacum uit Kontich en Ferm Bio Food and Market uit Keerbergen genomineerd voor de award. Op 1 mei worden de winnaars bekendgemaakt.