GENT/GERAARDSBERGEN – Van 19 tot 23 maart vindt de Week van het Microkrediet plaats. Orgelpunt daarbij is de awarduitreiking voor de Micro-ondernemer van het Jaar. Met Muhsen Uwaida uit Geraardsbergen en Gentenaar Dirk Seynhaeve maken twee regiogenoten kans op die titel.  

Impulskrediet en microStart organiseren de 7de editie van de Week van het Microkrediet onder het mom van Ook ik ben ondernemer!. Daarmee willen de microkredietverleners duidelijk maken dat ondernemen voor iedereen mogelijk moet zijn, ongeacht zijn of haar afkomst, geslacht, sociale achtergrond of leeftijd. Met de benoeming van een Micro-ondernemer van het Jaar willen ze dit nog kracht bijzetten.

Kruidenierszaak en boekbinder

Dirk Seynhaeve.

In de categorie Ondernemer en wereldburger komt Muhsen Uwaida op de voorgrond. In oktober 2015 kwam hij als vluchteling naar België nadat hij 16 jaar actief was als accountant en hoofd van een dealersunit in Palestina. Nu heeft hij een Arabische kruidenierszaak in het centrum van Geraardsbergen waar verschillende nationaliteiten hun inkopen komen doen.

Dirk Seynhaeve strijdt dan weer mee om de titel in de categorie Op ondernemen staat geen leeftijd. Vanuit zijn passie voor fotografie groeide ook zijn liefde voor de ambacht van boekbinder. Vandaag is hij op zelfstandige basis actief en geeft hij ook workshops om het beroep in leven te houden.

In totaal werden 25 micro-ondernemers geselecteerd. Het publiek kan nu via Facebook stemmen op zijn of haar favoriet. De winnaar ontvangt 1.000 euro.