Sabien Windels van het Gentse Roof Food behoort bij de vijf genomineerden in de categorie beloften voor de WOMED-awards. Met dit initiatief willen Markant vzw, netwerk van actieve en ondernemende vrouwen, en Unizo inspirerende vrouwelijke ondernemers in de kijker plaatsen. Voor de categorie beloften is er telkens een genomineerde uit iedere provincie. De Oost-Vlaamse Sabien Windels neemt het op tegen Lieke Biesemans van Stories by Mabel uit de provincie Antwerpen, de Limburgse Eef Coolen van Bolster, de West-Vlaamse Isabel Lambert van Washcot en de Vlaams-Brabantse belofte Céline Vroman van Yelski.

Roof Food zaait, kweekt en oogst groenten op het dak. De oogst wordt gebruikt om de keuken te spijzen, die zorgt voor een eigen gezonde cateringservice. Daarnaast organiseert Roof Food creatieve teambuilding voor bedrijven en organisaties rond tuinieren en koken. “Met mijn nominatie als belofte van het jaar hoop ik aan te tonen dat sociaal ondernemerschap en stadslandbouw in de lift zitten, maar ook hier zijn om te blijven”, zegt Sabien Windels.

WOMED staat voor Women in Enterprise and Development en bekroont sterke, creatieve vrouwen met visie die hun eigen bedrijf leiden. Voor de hoofdprijs gaat het tussen Adinda De Raedt en Froya Deryckere van het Antwerpse Froy & Dind, Fabienne Verbeek van automatiseringsbedrijf GNA nv uit Herentals en Elisabeth Lemmens van Kayak Maritime Services uit Antwerpen. Op woensdag 8 maart worden in Brussel de prijzen uitgereikt in het bijzijn van Koningin Mathilde en ministers Alexander De Croo en Philippe Muyters. Stemmen kan nog tot 13 februari.