De 34-jarige Aalstenaar Wouter Danckaert is sinds 1 januari nationaal voorzitter van JCI Belgium, Junior Chamber International. Als lid van JCI Aalst volgt de zakenman achter HAMP en Techtomar  als nationaal voorzitter Sarah Lammers van JCI Hasselt op. “Het is een hele eer om nationaal voorzitter te zijn van JCI Belgium,” vertelt Wouter Danckaert. “Ik kijk er bijzonder naar uit om ons land te mogen vertegenwoordigen op de grote internationale events, zoals het Europees Congres in Basel, maar zeker ook het Wereldcongres in Amsterdam.”

De focus van de kersvers voorzitter zal liggen op de zogeheten UN Sustainable Development Goals. Deze reeks doelstellingen voor toekomstige internationale ontwikkeling zijn opgesteld door de Verenigde Naties en worden gepromoot als de Wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Zij vervangen de Millenniumdoelstellingen die eind 2015 zijn vervallen. “JCI is als organisatie een stichtend lid van de UN en dat brengt wat mij betreft ook verantwoordelijkheid met zich mee. Ik wil volop inzetten op de promotie van de SDG’s en zal er ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat alle afdelingen van JCI Belgium projecten kunnen opzetten om deze doelstellingen ook in België te bereiken.”

Danckaert is sinds het ontstaan van de organisatie in België de tweede nationale voorzitter vanuit JCI Aalst. In 1990 was Eddy Van Goethem de eerste Aalstenaar aan het hoofd van JCI Belgium. Wouter Danckaert was de voorbije jaren voorzitter van JCI Aalst. “Aalst is nog niet van me af. Ik blijf me uiteraard inzetten voor de lokale initiatieven waarin ik reeds jaren actief ben. Het meest recente is Steamfactory, een initiatief dat we namen vanuit JCI Aalst. Ik ben een rasechte Aalstenaar en dat betekent dat ze mij hier niet snel zullen weg krijgen.”