woutrernuytten-_UNIZO Love to be free, de afdeling van Unizo die is opgezet als netwerk waar freelancers informatie delen en elkaar inspireren, organiseerde vorige week in Roeselare en Antwerpen interessante netwerkavonden, waar respectievelijk communicatiespecialiste Tina Fabry en netwerkexpert Jan Vermeiren hun verhaal deden, waarna de aanwezige freelancers collega-freelancers konen ontmoeten in een informele setting op een toffe coworkinglocatie.

Op woensdag 26 oktober is Gent aan de beurt voor een dergelijke “Out of Office” netwerkavond, die ook open staat voor niet-UNIZO-leden. Die vindt plaats in Co.Station in de nieuwe Quantum Building aan de Dampoort. Deze nieuwe coworkinglocatie is een spin-off van het succesvolle Co.Station Brussel en wil tegelijk een coworkingruimte,een incubator, een versneller, een academie en een netwerk zijn

Het ijs wordt gebroken met het verhaal van de 23-jarige ondernemer Wouter Nuytten (foto), die leerde programmeren op zijn twaalfde en op zijn negentiende startte met zijn 1eerste bedrijf Octopin , een content marketingplatform waarmee hij al snel een smak kapitaal ophaalde. Met een reeks multinationals als klant trok hij naar San Francisco en het grote kapitaal lonkte. Helaas kan de startup rollercoaster ook bergaf gaan. Wegens technische en persoonlijke problemen liep het alsnog mis en in 2015 ging het bedrijf failliet. Einde verhaal zou je denken, maar niet voor Wouter Nuytten. Een pak ervaring rijker werkt hij vandaag aan een nieuwe veelbelovende startup.

UNIZO heeft een steeds groter aanbod op maat van freelancers. De Freelance Fridays bijvoorbeeld zijn een jonge maar succesvolle formule waarbij freelancers elke laatste vrijdag van de maand een gratis webinar kunnen volgen. Alle afgelopen webinars – momenteel al een dertigtal – zijn ook te herbekijken in de webinar-bibliotheek.  Meer informatie op : http://www.unizo.be/oost-vlaanderen/activiteiten/out-office_26-10-2016.