Xpower verovert nu ook Italië met zijn zelfgeschreven Dealer Management software. Het bedrijf uit Lochristi is door het MAN-dealernetwerk verkozen tot DMS-leverancier voor MAN Italië. Naast de nauwe samenwerking met de Belgische takken van invoerders zoals Volvo Cars, Jaguar & Land Rover, Ford, Iveco en MAN is dit de eerste buitenlandse erkenning voor Xpower door een officiële invoerder. “Deze intensieve samenwerking met MAN Italië is slechts de eerste stap van ons internationaal project”, aldus Andy De Groote, general manager bij Xpower.

XDMS biedt een totaaloplossing voor complexe industrieën. Het gaat om een Dealer Management Systeem dat de bedrijfsprocessen automatiseert, en het beheren en verwerken van gegevens vereenvoudigt. “Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van het magazijnbeheer, de opvolging van sales en after sales, het efficiënt beheren van de planning, facturatie, linken met de boekhouding, enzoverder”, verduidelijkt Andy De Groote. In oktober 2016 werd de pilootfase met MAN Italië afgerond en ondertussen zijn reeds zeven dealers opgestart. Over een periode van drie jaar zullen uiteindelijk 70 dealers aan de slag gaan met XDMS. Na België, waar nu 80 procent van de MAN-dealers met XDMS werkt, zal 100 procent van de onafhankelijke MAN-dealers in Italië met de software aan de slag gaan. “Ondertussen zijn we ook in gesprek met MAN Frankrijk en UK”, licht Andy De Groote nog toe.

Xpower werd opgericht in 1993 door Michel Keymeulen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Beervelde, Lochristi. In het Bulgaarse Sofia is er een tweede kantoor dat zich richt op de ontwikkeling van de mobiele applicaties van het bedrijf. In totaal telt Xpower 45 werknemers, waarvan er 35 in België en 10 in Bulgarije werken.