aaaaayaskaHet Gentse bedrijf Yaska, dat ook een kantoor heeft in Warschau, heeft zich gespecialiseerd in de ondersteuning van bedrijven die voor Apple kiezen. Zaakvoerder Julien vander Straeten en zijn medewerkers noemen zich “Mac environmentalisten” en belijden onverbloemd het geloof in Apple. Eén van hun geloofsregels is bijvoorbeeld ook dat “Steve een mooiere voornaam is dan Bill.”

“Dat is natuurlijk met een kwinkslag gezegd”, geeft Julien vander Straeten aan. “Maar het benadrukt wel dat wij sterk geloven in onze niche.” Yaska is één van de weinige gecertificeerde Apple Consultants en rust op de pijlers “coding”, “support” en “hosting”.

“We kunnen back- end en front-end en iOS-apps ontwikkelen”, aldus Julien vander Straeten, “maar onze grootste sterkte ligt in het automatiseren van processen en workflows voor organisaties die een groot aantal informatie-uitwisselingen of transacties genereren. Wij zorgen voor de automatisering van repetitieve opdrachten en voor de integratie van gebruiksvriendelijke programma’s.”

Klantgericht denken staat naar het zeggen van de zaakvoerder voorop. “Dat we sinds onze start in 2007 zo snel zijn kunnen groeien bewijst dat veel kleinere bedrijven nog altijd nood hebben aan een it-partner die hen alle zorgen uit handen neemt. Wij kunnen met een gerust hart zeggen dat onze technische ondersteuning tot de beste van het land behoort. Onze formule “Support Pack” bijvoorbeeld kost slechts 49 euro per maand en zorgt ervoor dat klanten op beide oren kunnen slapen.”