GENT – Seven Miles houdt ermee op. Of toch in zijn huidige vorm. Seven Miles bestaat voortaan niet meer als bedrijf, maar wel als netwerk. Sandra Peeters staat dus niet langer aan het hoofd van de organisatie. Seven Miles was al jaren voorvechter van zelfsturende teams. Nu is de organisatie zelf op het punt gekomen om geen zaakvoerder meer nodig te hebben. “Eigenlijk heb ik mezelf overbodig gemaakt”, zegt Sandra Peeters.

Voor de klanten van Seven Miles, waaronder Oxy Rain (Gent), OLV Ziekenhuis (Aalst) en Uest (Zembro, Gent), verandert er zeer weinig: de consultants werken en factureren nu rechtstreeks aan hen en Sandra is niet langer de contactpersoon. Ze werken voortaan als een netwerk van professionele, senior hr consultants die elkaar ondersteunen en de klanten verder helpen. In een filmpje op hun website vertelt Sandra Peeters persoonlijk waarom ze deze stap zet.

10 jarig bestaan bracht reflectie

“Dit jaar bestaat Seven Miles 10 jaar”, vertelt Peeters. “Hoe meer ik nadacht over hoe ik de volgende 10 jaar wil werken, hoe minder ik mezelf in de rol van ondernemer zag. De vele administratieve en financiële verplichtingen die gepaard gaan met de risico’s van het ondernemen, ontnamen mij de goesting om er nog eens 10 jaar op dezelfde manier voor te gaan.”

“Er was voor mij steeds minder tijd om te doen waar ik zelf energie van krijg. De ene na de andere audit, strenge overheidsmaatregelen, veel moeten en weinig mogen, ik had er genoeg van. En ik ben blij dat ik een manier heb gevonden om onze klanten te blijven ondersteunen.”

“Met de aankondiging van deze nieuwe manier van werken moet ik helaas vaststellen dat ik al verschillende gelijklopende reacties heb ontvangen van collega-ondernemers die met dezelfde gedachtenspelen. Bij deze toch een warme oproep naar de beleidsmakers om ondernemers opnieuw meer vrijheid te geven en het ondernemersklimaat sterker te gaan ondersteunen.”

Toekomst

“Uiteraard mogen kmo-zaakvoerders me nog steeds contacteren met hun HR-vragen. Ik stuur hen met veel plezier door naar de juiste hr-consultant die hen verder kan helpen. Ikzelf ga opnieuw aan de slag bij de klant en richt me op opdrachten waar ik energie uit haal; het coachen en begeleiden van directieleden, teams en HR”, besluit Peeters.

Via de website www.sandrapeeters.be kom je meer te weten over haar nieuwe scope.