Zembro breidt verkoopsnetwerk uit via samenwerking met Essec

000000000000zembroDe Zembro Bracelet is een horloge dat senioren verbindt met hun kinderen, familie of zorgverstrekkers. Het biedt hen de mogelijkheid om snel alarm te slaan, mochten ze in de problemen komen en het geeft familie en vrienden de gemoedsrust dat hun dierbaren hen steeds kunnen contacteren wanneer ze hen nodig hebben.

Het idee achter de Zembro Bracelet is ontstaan na een gezamenlijke zakenreis van een twintigtal Belgische ondernemers naar San Francisco in september 2013. Die reis inspireerde hen om samen ‘iets’ te ondernemen in de geest van Silicon Valley. Anderhalf jaar lang werkten ze in de coulissen aan hun start up. Met de Zembro Bracelet heeft de nv Uest –de Belgische startup àchter het product – als missie generaties met elkaar te verbinden, zodat ze op de beste manier voor elkaar zorg kunnen dragen. Het Gentse bedrijf ziet digitale technologie als hefboom om dat werkelijkheid te laten worden. Naast verschillende prominenten uit de Belgische ondernemerswereld, investeerden ook Fidimec, het investeringsfonds van imec, en Marc Coucke in de beloftevolle startup achter Zembro. Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op 6 miljoen euro.

De Zembro Bracelet, het slimme horloge voor senioren, was tot voor kort enkel beschikbaar via de webshop www.zembro.com en via een selectie van Vlaamse apothekers en zorgwinkels. Vandaag is het ook verkrijgbaar in de twaalf verkooppunten van de Limburgse winkelketen Essec Telecom Groep. Met deze uitbreiding van haar fysieke distributiekanalen zet Zembro, een half jaar na de officiële lancering, een volgende stap richting het grote publiek. De samenwerking met Essec Telecom Groep is de eerste in een reeks van samenwerkingen die vandaag in de maak zijn en die Zembro de komende maanden ook in de rest van België, Nederland en Frankrijk verder op de kaart zullen zetten.

Voor de uitbreiding van haar fysieke distributiekanalen koos Zembro bewust voor de Limburgse winkelketen Essec Telecom Groep. “De Zembro Bracelet helpt senioren zorgeloos en beschermd door het leven te gaan. Elke dag opnieuw. Betrouwbaarheid staat hierbij centraal en is in sommige gevallen van levensbelang. Goed gebruik van de Zembro Bracelet is dan ook uiterst belangrijk. Onze slimme armband voor senioren dient met de nodige begeleiding en expertise aan de man gebracht te worden. De toelichting van de verkoper is cruciaal. Net daarom kozen we voor Essec Telecom Groep. Zij staan gekend om hun goede communicatie en begeleiding in het winkelpunt. Bovendien hebben zij heel wat ervaring met technologieën in (ouderen)zorg, aldus Johan De Geyter (foto), CEO van Uest, het bedrijf achter Zembro.