Zes bedrijven genomineerd voor KMO-laureaat en Beloftevolle KMO

kmolauAls opvolger van de Hermesprijs, reiken UNIZO en haar partners sinds 2006 tweejaarlijks de award KMO Laureaat uit. Dit is het resultaat van een intensieve speurtocht naar pareltjes van onze economie, die meer aandacht verdienen dan ze tot dusver krijgen. Op deze wijze onderstreept UNIZO het belang van onze KMO’s als motor van onze economie en bij uitbreiding onze hele maatschappij. De winnaar(s) van deze wedstrijd worden als rolmodel naar voor geschoven en vormen een belangrijke bron van inspiratie om nog sterker te ondernemen!

Betonfabriek De Bonte uit Waasmunster produceert prefab betonproducten bestemd voor de spoorweg-, water- en wegenbouw. Bekina uit Oudenaarde is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en commercialiseren van PU-werklaarzen. Deze nichemarkt vereist kwalitatieve, duurzame, veilige en comfortabele producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Belintra uit Semmerzake is een toonaangevende Europese leverancier van logistieke oplossingen voor de zorgsector. We zijn veel meer dan een leverancier van materiaal. We ontwikkelen de nodige infrastructuur, voorzien in organisatorische en logistieke processen en leveren werkbare oplossingen.

Er zijn daarnaast ook drie genomineerden voor de Beloftevolle KMO. Chili Publish uit Erpe-Mere  bouwt software die serviceproviders in de grafische industrie in staat stelt om platformen te bouwen waar het editeren van een grafisch document centraal staat. Het bedrijf verkoopt licenties, zodat klanten cloud-oplossingen kunnen aanbieden aan hun klanten. Foubert uit Sint-Niklaas is een ijsmaker die zijn product via verschillende kanalen verdeelt en ProDigest uit Zwijnaarde profileert zich als expert in de studie van zogenaamde gastro-intestinale processen en ontwikkelt laboratoriumopstellingen die het mogelijk maken toelaten om de volledige spijsvertering van mens en dier in het labo na te bouwen en te bestuderen.

Deze genomineerden blinken uit in fundamentele bedrijfsaspecten zoals innovatie en creativiteit, ondernemingszin, financieel management en maatschappelijk verantwoord ondernemen en andere.  Een jury heeft de lijst van de genomineerden opgemaakt, maar ook het grote publiek kan op www.kmolaureaat.be nog tot 31 oktober stemmen op één van de drie kandidaten voor KMO Laureaat Oost-Vlaanderen en één van de drie kandidaten voor Beloftevolle KMO. De Oost-Vlaamse winnaars worden bekendgemaakt op 4 november, waarna op 21 november uiteindelijk de nationale uitreiking plaatsvindt.