Gent telt heel wat foodblogtalent. Dat blijkt uit het aantal nominaties op de eerste editie van de Belgian Food Blog Awards. In alle 6 categorieën komt er een Gentse foodblogger in aanmerking voor een prijs.

Belgische foodbloggers konden zich in augustus kandidaat stellen voor de Belgian Food Blog Awards. Uit meer dan 90 inzendingen, gespreid over 6 categorieën, koos een professionele jury per categorie 5 genomineerden. Na de jury is het aan het grote publiek om te stemmen. Dat kan nog tot en met 15 oktober. Op vrijdag 20 oktober worden de winnaars bekendgemaakt in balzaal Lux in Gent.

De kanshebbers

Annelies Vermeir van Een lepeltje lekkers weet de schoonheid van haar producten en gerechten op een watertandende manier in beeld te brengen, wat haar dan ook een nominatie opleverde in de categorie Food Photography. “Verrassend koken in verrassend weinig tijd is mijn motto. Dat doe ik bij voorkeur met seizoensgebonden recepten die net een beetje anders zijn.”

In de categorie Baking & Sweets is Myriam Minne terug te vinden bij de genomineerden. Al vijf jaar lang brengt ze haar passie in de blog Hap & Tap. “Ik publiceer 4 keer per week verschillende recepten, maar mijn voorkeur gaat uit naar desserts. Taart, roomijs, panna cotta, enzoverder, als ’t maar zoet is.”

Als Newcomer trok Evelien Van Renterghem van Good Food, Good People, Good Times de aandacht. Op haar blog deelt ze gemakkelijke en gezonde gerechten die ze klaarmaakt voor haar gezin. “Bij mij is eten verbonden met goed gezelschap. Als anderen genieten, dan ik ook, zowel achter het fornuis als aan tafel.”

Karola’s Kitchen van Karolien Olaerts speelt de kaart van gezonde voeding. In de categorie Healthy wordt zij dan ook naar voren geschoven. In haar blog, die ze al meer dan 3 jaar onderhoudt, laat ze zien dat gezond eten allesbehalve saai of complex is. “Ik heb een master in de biomedische wetenschappen en heb zelf de strijd tegen kilo’s gewonnen. Daarom dat ik ook tips en weetjes meegeef voor een voedingspatroon dat sterk en blij maakt.”

In de categorie Overall Food Blog maakt Jozefien Ryckx van Goestjes kans op de prijs. Zij is een foodie in hart en nieren en geeft bij haar recepten sfeervolle foodfoto’s en verhalen met een persoonlijke insteek.

Tussen al dat vrouwelijk online keukengeweld is er ook Matthias Soberon van Served by Soberon. Hij heeft een nominatie in de categorie Drinks te pakken. “Duidelijkheid in de recepten is mijn troef: alle hoeveelheden, de producten en technieken staan steeds nauwkeurig vermeld.”