Zeven Oost-Vlaamse restaurants in nieuwe Bib Gourmand

bonnotteEr is niet alleen de Michelingids waar ondernemende chefs en culinaire lekkerbekken elk jaar naar uitkijken om te zien hoeveel sterren de befaamde inspecteurs die niemand kent nu weer hebben toegekend of afgenomen, ook de Bib Gourmand Benelux, is als “nevenproduct” van de Michelingids uitgegroeid tot een soort bijbel.

In die gids ligt de nadruk op de prijs/kwaliteitverhouding. In de nieuwe editie van de Bib Gourmand, die vanaf 24 november te koop is, zijn 313 restaurants opgenomen waar het mogelijk is om voor minder dan 37 euro een lekker driegangenmenu te eten. Van die 313 topadressen, bevinden er zich 165 in België en 7 in Oost-Vlaanderen. De Oost-Vlaamse restaurants die dit jaar inde Bib Gourmand zijn opgenomen zijn De Warande in Sint-Jan-in -Eremo, De Rooselaer in Heusden, Bodo en Pakhuis in Gent Borse van Amsterdam en Het Verschil in Aalst en La Bonnotte (foto) in Nukerke.

Dat laatste restaurant heeft zijn naam te danken aan de fijne ziltige aardappel met dezelfde naam die enkel op het kleine eiland Noirmoutier wordt geteeld, vlak voor de Franse kust. Deze aardappel vormde voor eigenaar Bertrand Thienpont de inspiratie om tot een unieke smaakervaring te komen.