bdwNa een intensieve selectieperiode zijn de 7 start-ups bekend die 6 maanden lang hun intrek zullen nemen in The Birdhouse. Zij werden door de 13 mentoren (waaronder Harry Demey, Bart de Waele (foto), Guy Wollaert en Conny Vandendriessche) zorgvuldig gekozen uit een groep van meer dan 160 inzendingen.

Na maanden voorbereiding gaat binnenkort de eerste incubatieperiode van The Birdhouse van start. Op 13 juni nemen 7 startups hun intrek in de volledig gerenoveerde ruimte. 13 ervaren ondernemers staan hen 2-wekelijks bij met intensieve coaching, stellen hun netwerk open en geven raad en advies vanuit hun eigen ervaring. Het selectieproces was intensief voor zowel de startups als de mentoren. Na een eerste evaluatie bleven van de 160 slechts 70 over. Deze werden één voor één uitgenodigd om zich persoonlijk voor te stellen en feedback te krijgen van de mentoren. Voor de 15 die hierna overbleven volgden nog 2 momenten om de mentoren beter te leren kennen en een finale beslissing te maken. Het selectieproces was intensief, maar zeker de moeite waard. Op papier kan je een startup niet ten volle doorgronden en dus leggen we de nadruk op een persoonlijk gesprek. Dat neemt veel tijd in beslag, maar is de enige manier om niet enkel de business te doorgronden, maar ook het team dat dit zal uitvoeren. En daar ligt nog steeds de slagkracht van een startup.” zegt Jan-Willem Callebaut.

De 7 startups krijgen gedurende 6 maanden elk 2 a 3 vaste mentoren die hen 2-wekelijks begeleiden, hun netwerk openstellen en hun vertrouwenspersoon worden. Daarnaast worden workshops gegeven waarbij zowel gefocust wordt op het groeien van de business als van de personen achter de business. Ook de partners (Belfius, Securex, EY en DLA Piper) zullen hun diensten ter beschikking stellen van de startups.

Wie gedurende of na deze 6 maanden op zoek is naar een investering wordt door Aerey begeleid naar enerzijds de mentoren en anderzijds externe investeerders. De zeven startups zijn Ark Shelter, MyAddOn, Stampix, Ledsreact, Diivu, Partywatch en Kadonation.