Bureau 9000 heeft een project van Zorgbedrijf Antwerpen binnengehaald. Het bedrijf uit het Oost-Vlaamse Nazareth ondersteunt bedrijven en openbare besturen met energieoptimalisaties, risicoanalyses van elektrische installaties en het opzetten van energiecoöperaties. “Bedrijven die de laatste jaren geen investeringen gedaan hebben op het vlak van energiemanagement, kunnen dankzij Bureau 9000 gemakkelijk tot 30 procent besparen op hun energiefactuur”, zegt projectmanager Jozef Mees.

Zorgbedrijf Antwerpen laat Bureau 9000 de risicoanalyses van de elektrische installaties uitvoeren. Volgens het KB 04 december 2012 is die risicoanalyse een verplichting voor elke werkgever. Zorgbedrijf Antwerpen is actief in de zorgsector en telt 42 dienstencentra, een gamma aan thuisdiensten, ongeveer 3.250 serviceflats en 17 woonzorgcentra, verspreid over alle Antwerpse districten. Het gaat om 4500 inspecties op elektrische installaties. Ingenieurs van Bureau 9000 helpen bedrijfsleiders, lokale overheden en bedrijvenzones bij het maken van de juiste energetische keuzes. Het bedrijf uit Nazareth stimuleert daarbij het gebruik van hernieuwbare energie en biedt op die manier de mogelijkheid om met beperkte financiële middelen het energieverbruik te optimaliseren.

Ook aan burgers biedt Bureau 9000 de mogelijkheid om mee te investeren in grote zonneprojecten en windmolens in de eigen gemeente. Dat gebeurt aan de hand van energiecoöperaties. De investeringsmaatschappij PMV gelooft eveneens in het verhaal van energieoptimalisatie. Het heeft aan Bureau 9000 de nodige steun toegezegd voor de bijkomende aankoop van meetapparatuur, noodzakelijk bij het uitvoeren van de energieaudits.