Zottegemse aluminiumverwerker krijgt FAC-keurmerk

stempel2FAC, de Federatie van Aluminium Constructeurs, is de eerste Belgische organisatie die haar klanten in de aluminiumsector een kwaliteitswaarborg geeft.  Vier bedrijven – Durv, FMP+, Hegge en Meutabel – ontvingen op 15 januari als allereersten het FAC-keurmerk op Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek in Gent.

De aandacht van de Federatie van Aluminium Constructeurs gaat in het bijzonder naar het professionaliseren van de sector. Kwaliteit en vertrouwen is het uitgangspunt. “De vraag is momenteel niet, wie kwaliteit biedt, maar wel wie  gegarandeerde kwaliteit biedt”, stelt Ilse Claeys, directeur FAC.

Vakkennis is essentieel. FAC opteert dan ook voor het doorgeven en permanent updaten van kennis via middelen die passen in de actuele behoeften van de bedrijven. Dat gebeurt via onder meer opleidingen, bedrijfsbezoeken en praktisch gerichte publciaties.

Wie duidelijk gaat voor kwaliteit in de aluminiumsector kent het Kwaliteitshandboek met kwaliteitseisen en –adviezen, een FAC-publicatie. Dit boek is geschreven door experts in elk deelgebied zoals glasproducenten, profielleveranciers, certificatie-instellingen, aluminiumconstructeurs en kenniscentra. Het richt zich tot de verschillende actoren in de bouwsector zoals architecten, aannemers, bouwheren, toeleveranciers, openbare instellingen, die dagelijks geconfronteerd worden met kwaliteitsaspecten. Dit kwaliteitshandboek wordt permanent aangepast aan de eisen van de markt en vormt de basis van het FAC-keurmerk.

Vier aluminiumverwerkende bedrijven stelden zich kandidaat om als eersten te voldoen aan de eisen het FAC-keurmerk. Het gaat naast, FMP+, Hegge en Meutabel ook om het Oost-Vlaamse Durv uit Zottegem. Dat bedrijf is gespecialiseerd in aluminium- en staalschrijnwerk en gevelbekleding en krijgt zijn opdrachten van aannemers, openbare instellingen en van de projectmarkt.