S&R Rozebroeken in Gent heeft er enkele opmerkelijke nieuwe sensaties bij. Met een stevige glijbaanrace tussen BV’s Joke Van de Velde, Thuis-acteur Wim Stevens, Homo Turisticus Jan Matthys en Buffalo-indiaan Ben is onder het toeziend oog van burgemeester Daniël Termont en schepen Resul Tapmaz de King Cobra, een grote Abyss-glijbaan, geopend. De te kloppen tijd van 13,06 seconden staat op naam van Buffalo Ben. Het vijfjarig bestaan van S&R Rozebroeken ging ook gepaard met nog een nieuwe attractie: een springheuvel van 16 op 8 meter.

Naast de nieuwe sensaties zet het bedrijf ook stevig in op technische innovatie op vlak van veiligheid. Recent werd het AngelEye-drenkelingendetectiesysteem in gebruik genomen. “Camera’s in het bad detecteren wanneer een voorwerp gedurende een bepaalde tijd stil blijft liggen en zenden deze boodschap door naar de redders”, klinkt het bij het sport- en recreatiecentrum. “Zij krijgen niet alleen een alarm, maar ook de betreffende locatie door. Vanuit de gedachte dat er nooit genoeg ogen kunnen zijn, betekent dit systeem voor hen een bijkomend hulpmiddel om te streven naar een nog veiligere zwemomgeving voor de bezoekers.” S&R Rozebroeken investeerde zo’n 200.000 euro in dit systeem.

Elk jaar mag het sport- en recreatiecentrum immers 1 miljoen zwemmers ontvangen, een aantal dat in stijgende lijn gaat. De twee nieuwe attracties zijn samen goed voor een investering van 350.000 euro.