059c86aDe Zwitserse beursgenoteerde voedingsprodu­cent Orior heeft Culinor Food Group uit Destelbergen overgenomen voor een onbekend bedrag.

Sinds de overname in 2011 van Hot Cuisine, dat zich specialiseerde in de vacuümkeuken en samenwerkt met onder anderen Sergio Herman en Peter Goossens, is Culinor marktleider in bereide maaltijden voor retail en foodservice onder het ‘huismerk’. Hui­dig CEO Filip De Spiegeleire (foto)  en zijn team blij­ven Culinor leiden.

Het nieuws van de overname komt anderhalve maand nadat Culinor zelf nog het versvoedings­bedrijf Vaco (Olen en Herselt) had overgeno­men van de Britse groep Bakkavor. Door die overname groeide de omzet van Culinor tot meer dan 90 miljoen euro en steeg het aantal werknemers tot 500. Beide Vlaamse bedrijven zijn samen goed voor een capaciteit van zo’n 40 miljoen bereide maaltijden op jaarbasis.

In 1989 richtte CEO Filip De Spiegeleire de nv Culinor op. De fabriek in Destelbergen, waar het hoofdkwartier zich nog altijd bevindt, werd in 1995 gebouwd. Als producent van bereide maaltijden heeft Culinor altijd het verschil kunnen maken door een sterke focus op kwaliteit en originaliteit, met als motto “If we want to be different, then let us be delicious.”  Het was ook in dat kader dat Culinor een jaar geleden de naam Bloch van de legendarische bakkerij in de Gentse Veldstraat overnam.