Resilux heeft de Zwitserse specialist in recyclage van PET-plastics Poly Recycling overgenomen. De petflessenproducent uit Wetteren neemt naast de bedrijfsactiviteiten ook alle 35 personeelsleden, de activa en de lopende contracten met klanten en leveranciers over.

De activiteiten van Poly Recycling worden ondergebracht in de nieuwe Zwitserse dochteronderneming van Resilux, Poly Recycling AG, met zetel in het Zwitserse Weinfelden. De operationele leiding blijft in handen van de huidige general manager van Poly Recycling Casper van de Dungen.

“We hebben de toekomstige strategie van Poly Recycling de voorbije tijd lang in overweging genomen. Daarbij zijn verschillende opties onderzocht, maar uiteindelijk hebben we een overeenkomst gemaakt met onze vast klant Resilux”, vertelt Casper van de Dungen. “Dit stelt ons in staat om opdrachten aan een betrouwbare partner te overhandigen, van wie de kernactiviteit ook PET-verwerking is.”

Expansie

De overname past volledig in de strategie die Resilux vooropstelt. Met de overname meent het bedrijf een aantal synergiën te kunnen realiseren. Daarnaast breidt Resilux zo haar corebusiness uit met PET-recyclageactiviteiten.

Resilux is gespecialiseerd in de productie en verkoop van PET-preforms en -flessen, die gebruikt worden voor het verpakken van waters, frisdranken, oliën, fruitsappen, bier en dergelijke. Dit van origine familiaal bedrijf werd opgestart in 1994 en is sinds oktober 1997 genoteerd op de Brusselse beurs. Resilux heeft productievestigingen in België, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Rusland, Hongarije, Servië en in de Verenigde Staten.